Известие

Collapse
No announcement yet.

претрисане на мотора на алфа 1.4 тс

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

офффффффффффффффффффф
    днес колеги дойдоха от един сервиз и им дадох петите да ми зацепят валовете в къщи.Смениха ми датчика,но ми казаха,че са ми сложили зъбноото колело и и фазовия от стария мотор.Когато се прибрах и гледам лампата пак свети,но колата поне вече не се дави,тресе и прекъсва.
    Въпроса ми е има ли разлика в датчика и зъбното колело от другия мотор който е пак 1.4тс но е с металния капак,а моя с пластмасовия?
    да ли ще трябва пак да я карам на сервиз и да купувам вече нов фазов сензор или ще има записани грешки компа и ще трябва да се чистят
    Last edited by lokara; d.m.y г., 18:27.

Comment

Колега, направи ли колата защото и аз съм на същото положение като теб?

Comment

ами колега сложихме нов фазов сензор за да пробваме и зацепихме ремаците и претрисането спря,понеже ми беше дал фира фазовия сензор.Но най добре отиди на свясна диагностика защото може да е от много неща

Comment

Сензорът ми е на 3 месеца,няма притрисане и колата върви,но преди да ми разглобят колата през уикенда и уж да ми оправят вариатора и да ми сменят свещите не свете6е.Имам съмнение 4е може и да не са зацепели двигатела както трябва, защото нз дали е е зацепван с пети, но колата върви много добре. Другият вариант е да са съсипали сензора. Преди като светеше и го сменихме лампата сама изгасна,без да се 4исти от компа.На диагностика дава грешка фазов сензор.Благодаря а бързият отговор.

Comment

ами значи щом ти дава грешка на сензора гоеори с тях да ти го сменят и зацепят мотора на ново.И да ти кажа някои майсторчета в сервизите ги зацепват без пети аз съм го пробвал и става,но друго е с пети,че става както трябва а пък като се сменя вариатор не се бара фазов сензор.Аз когато си сменях за първи път вариатора си белязах валовете и я направих добре без да имам проблеми с вървенето,дори за първи път отварях мотор на алфа
            Last edited by lokara; d.m.y г., 22:09.

Comment

Благодаря колега! Ще ходя някъде да я зацепят на ново. Някой, ако ми препоръча къде да отида и да каже ориентировачна цена, ще съм благодарен!

Comment

от къде си в Нова Загора взимат около 60-80лв. за смяна на на ангренажен ремък или зацепване
                Last edited by lokara; d.m.y г., 22:33.

Comment

Или в Враца, или в София!

Comment

Първоначално публикувано от r3m0v3 Покажи съобщение
                    Или в Враца, или в София!
                    Ако си от Враца, те съветвам да идеш в София
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                    X